image

Na to, aby sme mohli žiť bez únavy v radostnom živote nám pomáha aj jedinečný filter v našom organizme a to je pečeň.

Mnohí ľudia ani nepostrehnú, že majú chorú pečeň. Preťažená pečeň nebolí, lebo nie sú v nej nervové zakončenia. Lenže ak začínajú problémy s pokožkou, silnými bolesťami hlavy, nádormi, to je už signál, že pečeň nepracuje správne. Myslíte, že príčinou chorej pečene je alkohol, alebo tuky? Nie, najviac jej škodí cukor! Ak sa ho konzumuje príliš veľa a pečeň sa pritom neregeneruje. Dobrá správa je, že pečeň je možné obnovovať. Preto má pečeň rada pravidelné posilňovanie a regeneráciu, nie nárazové očisty stresujúcimi metódami. Tie môžu silne zaťažiť obličky a cievy a výsledok je stres a šok pre organizmus. Pričom rýchlo vylúčené toxické látky sa môžu naspäť uložiť do krvi a následne môže prísť ku kolapsu.

 

Podľa vyskúšaných metód Akademika Neumyvakina je dôležité pochopiť čo pečeň narušuje a čo jej prospieva. Mnohé z jeho metód regenerácie pečene nie sú všeobecne známe. Pre správne fungovanie pečene je potrebné pravidelne striedavo užívať nasledovné:

 

1.Voda so striebrom a sódou. Môžete si ju vyrobiť aj tak, že do krčaha s filtrovanou vodou večer vložíte mincu z čistého striebra, alebo striebornú lyžičku. Ráno pred raňajkami vypijete pohár takejto vody do ktorej pridáte na špičku lyžičky sódy bikarbóny v Bio kvalite, bez pridaného hliníka!

 

2. Pohár teplej srvátky s polovicou lyžičky kurkumy pol hodiny pred jedlom.

 

3. Ráno nalačno vypite kyslíkový kokteil - mrkvová a jablková šťava, trocha citrónovej šťavy a medu rozmixovať do peny, alebo rozmixovaná čerstvá petržlenová a špenátová šťava.

 

4. Voda zo želé z ovsených vločiek - na jednu polievkovú lyžicu celého ovsa, (nie ovsených vločiek), nalejte 3 polievkové lyžice vody a nechajte cez noc, ráno priveďte do varu a na miernom ohni varte 30 minút. Potom sa zmes ešte niekoľko hodín vylúhuje, prefiltruje a pije teplá. Rýchlejšie je pripraviť želé z ovsa aj bez varenia. Nasypte pol pohára celého ovsa do mlynčeka na kávu a dajte to do termosky s jedným litrom vriacej vody, premiešajte a nechajte cez noc stáť. Ráno dobre premiešajte a preceďte. Ukazuje sa, že je to výborný nápoj, kde sa zachovajú všetky vitamíny a mikroelementy.

 

5. Jesť správne tuky. Ľanový olej a olej z ostropestreca mariánskeho. Jednu čajovú lyžičku ľanového oleja užite nalačno ráno, 20 minút pred jedlom. Ľanový olej môžete užívať aj dlhodobo z menšími prestávkami. Olej z ostropestreca mariánskeho užite jednu lyžičku 2-krát za deň počas 2 týždňov. Potom si dajte prestávku niekoľko týždňov a pokračujte.

 

5. Pripravujte si pokrmy s tekvicou a cviklou. Jedzte surovú kyslú kapustu, pridajte si do pokrmov kurkumu a jedzte pravidelne niekoľko kúskov vlašských orechov. Tie treba pred konzumáciu namočiť do teplej vody na štyri – šesť hodín a premyť v čistej vode. Potom osušiť a zjesť. Namáčaním sa odstránia enzýmy, ktoré bránia organizmu vo vstrebávaní dôležitých živín.

 

Tieto lahôdky je možné konzumovať postupne po celý rok a pravidelne striedať. Buďte zdraví!

 

Komentáre 0

Zatiaľ bez komentárov. Buďte prvý so svojim komentárom.