Obsahuje vitamín C , antokyanové farbivá, vitamín A , vitamíny skupiny B , minerálne látky (mangán, horčík , fosfor, vápnik , draslík, bór, meď, železo , molybdén), epikatechín, kyselinu galovú, protokatechin, kumarín, cyanidin, flavonoidy, kyselinu vanilovú, pelargonin-3-glykozid, nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E.
Šťava z acai berry má veľmi silnú antioxidačnú aktivita vďaka niektorým obsahovým látkam, ako sú vitamíny A, C, E či flavonoidy. Obsahuje viac antioxidantov ako napríklad čučoriedky či granátové jablká.
Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny. Tým pomáha znižovať hladinu LDL cholesterolu a stabilizuje hladinu HDL cholesterolu. Pôsobí regeneračne na epitelové bunky vystielajúce cievne steny a zároveň zlepšuje ich elasticitu (vitamín C a flavonoidy ). Acai čistí a detoxikuje organizmus, odstraňuje jedy, tiež ničí choroboplodné zárodky a vírusy. Doporučuje sa pri oslabenej imunite (pre vysoký obsah antioxidantov).
Pri nadváhe pomáha odbúravať tukové bunky. Takisto zrýchli metabolizmus, čo znamená, že zvyšky z prijatej potravy sa z tela vo väčšej miere ako predtým vylúči, miesto toho aby sa premenila na tukové bunky. Znižuje chuť do jedla.
Odkazy: