Kde sú tie časy, keď sme jedli všetko s chlebom. Lekvárový chlieb, na tom sme boli odchovaní, chlieb s maslom a jablkom, chlieb s masťou a cibuľou a všelijaký iný.
Dokonca sme si ho potreli s domácou smotanou a posypali s cukrom. Teraz je chlieb iný! Preto sa už ani nebudeme modliť: "Chlieb náš každodenný daj nám dnes." Chlieb sme zvykli považovať za jeden z najdôležitejších výrobkov, ktorý máme doma, bez neho sa nám náš stôl zdá prázdny. Avšak po prečítaní tohto článku, môžu niektorí z vás zmeniť názor na tento múčny výrobok. Kandidát lekárskych vied lekár-naturopat, Viktor Chruščev predstavil dosť zaujímavé fakty, ktoré vôbec nehovoria v prospech chleba. Od detstva nás učili: „Chlieb je základ“. No máme to učiť aj naše deti? Rozhodnutie je len na vás....
Kandidát lekárskych vied, lekár-naturopat, Viktor Chruščev hovorí :
"Zo svojho jedálneho lístka (aj svojich pacientov), som vylúčil súčasný chlieb. Problém je v tom, že keď zjeme chlieb upečený z droždia, tak sa droždie dostane do našej krvi a začína sa rozmnožovať a spotrebovávať naše vitamíny, stopové prvky, bielkoviny. Zároveň vylučuje toxíny, t.j. droždie v našom organizme parazituje. Takže súčasný chlieb považujem za jeden z najhorších vynálezov ľudstva. Súčasné droždie sa počas pečenia ukryje do kapsuly z lepku. V črevách sa z nich uvoľňuje a poškodzuje sliznicu, narúša normálnu mikroflóru čreva. Navyše neparazituje len v čreve, ale žije aj v krvnej plazme a voľne sa rozmnožuje (najmä kvasením kvasníc). Toto môže skončiť rôznymi typmi intoxikácie, plesňovými ochoreniami, narušením imunity, čo môže viesť k mnohým chronickým chorobám a nádorovým procesom. Ak by sme ho teraz prestali jesť, tak až po piatich rokoch sa vyčistí krvná plazma od drožďových buniek.
Do 40. rokov 20. storočia sa využíval celkom iný druh kvasníc. Nazývali sa aj "chmeľové". Toto droždie, čiže kvások nebolo antagonistické voči ľudskej symbiotickej mikroflóre, (t. j. nezabíjalo užitočné baktérie, obývajúce hrubé črevo), ale cesto kyslo okolo 24 hodín, s čím boli nespokojní pekári. Pre účely intenzifikácie výrobného procesu začali využívať droždie celkom iného typu, ktoré sa oficiálne (a to je voľne dostupná informácia), považuje za "podmienečne patogénny organizmus", t.j. taký, ktorý za určitých podmienok spôsobuje ochorenia. Sú to také kvasnice, ktoré dnes nazývajú "teplomilné kvasnice". Cesto s takýmto droždím vykysne približne za hodinu.
Teplomilné droždie, ktoré sa dnes využíva v pekárstve je NEPRIATEĽSKÉ SYMBIOTICKEJ MIKROFLÓRE ČLOVEKA.
To znamená, že výlučky tohto droždia v hrubom čreve zabíjajú tie mikróby, ktoré bežne produkujú vitamíny, nenahraditeľné aminokyseliny, užitočné biologicky aktívne látky a mnoho iného, ktoré ľudské telo potrebuje pre svoje plnohodnotné fungovanie, t.j. pre ZDRAVIE. Existuje okolo 500 druhov kvasnicových húb. Najnebezpečnejších je pre človeka okolo 30. V posledných rokoch trpia na plesňové choroby takmer všetci do jedného, pričom sa adekvátne neliečia. Podľa rôznych odhadov mykózy zasahujú 80 % dospelých a 95 % detí. V posledných rokoch sa pozoruje rastúci trend vo výskyte mykóz, nielen u dospelých, ale aj u detí. Najmä komplexné, systémové mykózy.
Zloženie droždia - z čoho je vyrobené:
Takže aké sú pekárske kvasnice, ktoré používame každý deň ako súčasť rôznych kysnutých výrobkov? Na ich výrobu sa používajú tieto hlavné a pomocné suroviny:
- repná melasa s pH 6,5 až 8,5 s hmotnostným podielom sacharózy najmenej 43,0% s hmotnostným podielom množstva fermentovateľných cukrov najmenej 44,0%
- síran amónny, technický síran amónny získaný pri výrobe oxidu siričitého;
- síran amónny čistený
- fosforečnan amónny typu A
- čpavok technická trieda B (pre priemysel)
- močovina
- technický fosfát diamónny (pre potravinársky priemysel)
- pitná voda
- termálna kyselina ortofosforečná
- technický uhličitan draselný (potaš) prvej triedy;
- chlorid draselný
- technický chlorid draselný
- 7-vodný síran horečnatý
- technický chlorid horečnatý (bischofit)
- epsomit – síran horečnatý
- prášok z leptavého magnezitu
- kondenzovaný extrakt z kukurice
- destiobiotín CTD- Bezbunkové extrakty z Escherichia coli
- technická kyselina sírová (zlepšené kontaktné stupne A a B)
- výťažok sladového extraktu
- sladový jačmeň
- sylvinit-minerál chlóru na báze sodíka
- mikrohnojivo pre poľnohospodárstvo
- krieda chemicky vyzrážaná
- zemiakový škrob
- potravinová kuchynská soľ
- odpeňovače
- technická kyselina olejová (oleín) označená značkou "O" alebo značka OM;
- destilované mastné kyseliny slnečnicových a sójových olejov;
- bavlníkový olej rafinovaný
- fosfatidový koncentrát
- slnečnicový olej
- dezinfekčné prostriedky
- chlorid vápenatý
- stavebné vápno
- bielené vápno (odolné voči teplu)
- technický hydroxid sodný
- potravinová kyselina mliečna
- kyselina boritá
- peroxid vodíka
- furacilín, furazolidon - antibiotikum
Komentáre 0
Pridať komentár